Heeft u vragen? Bel ons +32 (0) 86 32 21 19
Selecteer uw taal:
Nederlands [Beta] Nederlands [Beta] français français English English

Village de vacances Waulsort

Deze kan ingevuld worden per pagina

Village de vacances Waulsort

Algemene informatie

Bent u een grote natuurliefhebber of heeft u nood aan rust ? Waulsort is voor u het ideale plekje. Dit klein bungalowparkje is gevestigd bovenop de rotsen van de Maasvallei - tussen Dinant en Givet – en biedt de gast rust en een prachtig vergezicht over de vallei. Op 2 min loopafstand van uw huisje heeft u een prachtig zicht over de Maas, bovenop de 80 meter hoge rotsen. Waulsort is een gezellige plaats om te wandelen of te verblijven. Bezoek het kerkje en bewonder de knusse huisjes van het dorp dat waarschijnlijk binnenkort deel zal uitmaken van de mooiste dorpjes van Wallonië.

Het familiepark Waulsort telt 43 comfortabel ingerichte bungalows. De huisjes zijn per 2 of per 3 geschakeld en beschikken elk over een eigen terras met meubelen en barbecue. Een parkeerplaats is voorzien in de nabijheid van elke woning.

Tal van culturele en sportieve activiteiten in de omgeving van Dinant.

Openluchtzwembad van het park open juni, juli en augustus.

Parkvoorzieningen

Van juni tot augustus kan u genieten van het openluchtzwembad en kinderbad.

Speelplein voor kinderen en tafeltennis.
 

Animatie

Niet te missen: de veerman van Waulsort. Deze brengt u in de zomer over het Maaswater, in de winter kan u de overgang via de sluizen maken. Neem een kijkje onder water door de 3 grote vensters van de sluizen – wie weet komt u er wat vissen tegen.

Het hele jaar door kan u ook talrijke evenementen uit de omgevende dorpjes bijwonen :

 • Begeleide wandeling in de Maasvallei
 • Nachtmarkten in Juli en augustus
 • Nachtcruise met muziek in Juli en augustus
 • De zondag van de saxofoon in juli en augustus
 • Dinant Jazz Nights (eind september)
 • Diverse markten en rommelmarkten

 

Kids

Kinderen kunnen zorgeloos rondwandelen in het park en genieten van het speelplein, jeux de boules, zwembad met kinderbad, en tafeltennis.

Enkel uitstapjes voor kinderen :

 • Het Provinciaal Domein van Chevetogne met 10 speelpleinen, een buitenzwembad en een kinderboerderij.
 • De grotten van Han en het dierenpark.
 • In Dinant, ‘Maison de la Pataphonie’ : maak kennis met allerlei muziekinstrumenten, lukt het je er een mooie melodie mee te maken ?
 • Mont-Fat en de citadelle in Dinant: kabelbaan en grote speeltuin.

Wanneer wilt u verblijven?

Aantal personen

Plattegrond

Bezienswaardigheden

Ontdek de prachtige flora en fauna van de Maasvallei bij elke nieuwe wandeling. Een aanrader: de boottocht naar Dinant of Givet (met halte in Waulsort), puur genot van de stille natuur. De omgeving is ook geschikt voor diverse sportactiviteiten : kajak, klimmen, mountainbiken, paardrijden,…

Fanaten van sensatie worden verwacht in Dinant en Agimont Aventure, op de Paintball van Sorinnes of Karting van Fagnes. Het kasteel en de tuinen van Freyr en de tuinen van Annevoie zijn ook een bezoekje waard.

Nog meer te bezoeken: de citadel van Dinant, de grotten van Han, Dinant en Hastière, de railbikes van de Molignée in Falaën, de stad Givet. Voor lekkerbekken : slakkenkwekerij in Warnant, bierbrouwerij du Bocq in Purnode en ‘La Caracole’ in Falmignoul, Dinant koeken,…
Er valt zoveel te zien in deze streek! Musea, ruines, kastelen, ambachtkunst… voor alle smaken en alle leeftijden.

Streekinfo

Dinant/Rochefort

Dinant, geboorte plaats van Adolphe Sax, ligt midden in het groen in de Maasvallei, op een 20-tal km van de Franse grens. Het stadje wordt gedomineerd door de indrukwekkende citadel die zowel te voet als met een kabelbaan bereikbaar is. De top biedt een groots uitzicht op de 'Parel van de Maas'. Op 5 km ten zuiden van Dinant ligt het Park van Furfooz, waar u kunt wandelen langs voorhistorische spelonken en overblijfselen van een Romeins en Middeleeuws fort. Andere bezienswaardigheden zijn bv: de abdij van Leffe, 'La Merveilleuse', één van de mooiste grotten van België, brouwerij 'Du Bocq' te Purnode (ca 11 km),… Het pretpark Mont-Fat met ondergronds netwerk, rotstuinen en speelplein wordt druk bezocht door gezinnen. Sportievelingen kunnen de Lesse afvaren per kajak, ook een rondvaart op de Maas behoort tot de mogelijkheden. In Rochefort, ontdek je het Archeologisch Park van Malagne, een van de grootse Romeinse villa's van Noord Gallië, de grot van Lorette-Rochefort of het Gravenkasteel, dat een prachtig uitzicht over de oude stad van Rochefort en de Famenne biedt.

Hastière

Hastière bevindt zich op slechts 6 km van de Franse grens en vlakbij Dinant, toeristische trekpleister bekend in binnen- en buitenland om haar unieke ligging aan de Maas. Hastière biedt ook een aantal attracties, zoals grotten, een jachtclub (zeillessen). De meest bekende en spectaculaire aktiviteit blijft natuurlijk de beroemde afdaling van de Lesse per kajak of bestuurde boot. De indrukwekkende Maasvallei, wordt geflankeerd door rotspartijen (Freyr), kastelen en prachtig beboste hellingen.
 

Hour

Hour is een landelijk dorpje op ca 18 km van Dinant en op 5 km van de beroemde afvaart van de Lesse. De omgeving heeft veel te bieden: de grotten van Han en het wildpark, het kasteel van Celles, Dinant in de schitterende Maasvallei met haar citadel, kabelbaan en tochten op de rivier of gewoon om te flaneren.
 

Oignies

De Thiérache, het gebied rond Oignies, is een waar genoegen voor iedereen die houdt van uitgestekte bossen en ongerepte natuur. Wist u dat het centrum van Europa '15 landen) in deze gemeente ligt? De uitlopers van de Ardennen bieden een prachtig schouwspel tijdens de uitgebreide wandelingen en fietstochten. Kenmerkend voor deze streek zijn ook de originele musea en een heuse stoomtrein die het hele zomerseizoen rijdt tussen Treignes en Mariembourg. In de winter zijn hier langlauf en alpineskipisten geopend.

Route

Sleutel adres :

Village de Vacances de Waulsort
Sur le Pairy 1
554 WAULSORT


Tel  : +32(0)86.32.21.19
Fax : +32(0)86.32.28.82
Email : info@ourthe-somme.be

Aanbevolen reisweg:

Vanuit Brussel :
Op de ring volgt U richting E411 (Luxembourg, Namur), ongeveer 30 km na Namen, neemt U de afslag Dinant-Philippeville (afrit 20). **U komt dan op een expresseweg naar Philippeville. U neemt NIET de afslag Dinant, wel de afslag Onhaye, Hastière na de hoge brug over de Maasvallei. U volgt dan de richtingaanwijzers tot in het dorpje Hastière, waar u net voor de Maas links neemt richting Waulsort.  U komt zo in het dorpje Waulsort, waar U na de sluis, links omhoog neemt naar het vakantiepark.  U volgt nu de plaatjes (Village de Vacances FDM) tot aan het vakantiepark dat dan aan uw linkerkant gelegen is.

Vanuit Maastricht :
In Maastricht neemt U de autosnelweg naar Luik. In Luik volgt U de richting « Namen ( E 42).
Op de splitsing van de E411 en de E 42 volgt U de richting Luxembourg-Arlon. Na ongeveer 30 km
neemt U de afslag Dinant, Philippeville. (afrit 20). Volg de vorige beschrijving vanaf ** hierboven.

 

Locatie van ons park

Niet vergeten

Denk eraan voordat u vertrekt ! Heeft u alle punten van dit lijstje voorzien ?

 • Reisdocumenten : paspoort, voucher, reisroute…
 • Het nodige om kosten ter plaatse te voldoen. In dit vakantiepark kan u enkel cash of met VISA/Mastercard betalen.
 • Lakens voor dekbedden (indien u deze niet besteld heeft)
 • Bad en keukenlinnen
 • Wc-papier
 • Badmuts voor het zwembad.
 • Zaklamp (in geval van late aankomst)
 • IBAN en BIC codes voor nederlanders